Bačina vino

U centru Temnićkog vinogorja, u selu Bačina koje zauzima najveći atar ovog vinogorja, nalazi se vinarija 'BAČINA VINO'. Vinarija počiva na tradiciji gajenja vinove loze i proizvodnje vina porodice Milutinović. Upravo ova tradicija navela je jednu grupu Šveđana da obiđe ovaj kraj i poseti svog prijatelja Aleksandra Milutinovića, inače potomka navedene porodice. Očaravajući pejzaži Bačinske doline i tradicionalno gostoprimstvo Bačinaca oduševili su Šveđane koji su potegli inicijativu da se obnovi tradicija gajenja vinograda i rad vinarije.

U ovom trenutku vinarija pod vinogradima u svom vlasništvu ima oko 5ha, ali su planovi usmereni mnogo dalje, pa se već sada aktivno radi na ozbiljnom proširenju i podizanju novih zasada.

Pored novih zasada, vinarija ozbiljno ulaže i u tehnologiju. Tako se proizvodnja odvija u savremenom podrumu opremljenom svim onim što čini moderan pristup vinarstvu. Sve ovo, uz dugogodišnje iskustvo i veliku i iskrenu ljubav ne može ostati bez rezultata. O tome svedoče vina koja dolaze iz ove vinarije.