Tokom meseca februara 2018. godine, počela je vrlo važna rezidba i vezivanje vinove loze. To rade vešte ruke koje svakoj pojedinoj biljci daju maksimalne uslove da apsorbuju hranljive materije iz tla i što više sunčeve svetlosti. Rezidba se vrši prilično oštro, što znači da bi svaki grozd trebalo da dobije što veću punoću i da će kljuk da bude jak, a onda, tokom jeseni nakon berbe, sledi vinifikacija.

okom cele sezone vegetacije gledamo biljke i odstranjujemo divlje izdanke i lišće koje stvara senku da bismo oslobodili prolaz za sunčeve zrake.

Nedeljama pre berbe, mnoštvo grožđa je odstranjeno i ostavljeno je da padne na zemlju, što zauzvrat pruža dodatnu ishranu za buduće berbe. Ovo kasno smanjivanje prinosa znači da kljuk preostalog grožđa postaje izuzetno jak, što kao rezultat daje još bolje i jače vino.

S obzirom da nikada nismo koristili ili ćemo koristiti veštačka đubriva, ovo je odličan način da se biljkama pojača ishrana. Trenutno se vino iz 2018. odmara u čeličnom tanku nakon što je odležalo u hrastovim bačvama.

Sledeći postupak, što je pre moguće, biće flaširanje, nakon čega će vino moći da odmori u boci i odmori se još mesec dana pre nego što se distribuira za prodaju u Srbiji i / ili Švedskoj. U međuvremenu, etikete se moraju naručiti i odštampati, i mora se nastaviti dalje sa marketingom.